Himlaroskospel

"Himlaroskospel-kören", foto Christina Silfverhjelm

Här finns möjlighet att vara med! Vi tar speciellt emot sångare i herrstämmorna.
Krav för att kunna vara med är att man kan sjunga "Blinka lilla stjärna". Kan man inte det så får man gå lämpligt antal sånglektioner för Håkan. Det har hjälpt många!

Vi övar tisdagar kl. 18.30 - 20.15 i Tomelilla Hantverksgård med en kort fika i mitten.

Våren 2009, då vi startade som en en-termins projektkör, övades nyskrivet material in för att resultera i en skivinspelning. Fullständigt vansinnigt egentligen, med nya sångare, en del ganska gröna och ett material som växte fram under tiden. Och ekonomin.. ja den pratar vi om någon annan gång. Man lär sig en massa bra saker av ett sådant projekt och det är ju bra; det kan man ha nytta av till nästa inspelning... Något som absolut piggar upp är att höra från många sångare om vi hade uppehåll någon vecka : Vi får abstinens!!
Urpremiär hade vi i Tryde kyrka med drygt 250 deltagare, lika många i Valleberga kyrka ett par veckor senare. Ett fantastiskt gensvar! Så småningom kommer det några videoklipp från den Vallebergakonserten till denna hemsida.

"Himlaro-skospel" Varför heter vi så?
Jo, det är en kombination av det härliga stället som vi bor på: Himlaro och gospel. men det där i mitten då?
Jo, eftersom vi kommer från Skåne så gör vi Skånsk gospel. Vi har helt andra rötter än den traditionella svarta gospeln, men vi har ju problem ändå (en del blundar, eller?) Bokstaven s och k kommer alltså därifrån!